Výprava Dráčků do Poděbrad

10.06.2021 - 13:17

Dráčci tento víkend, 4. - 6. 6. 2021, společně po více jak půl roce vyrazili na výpravu.

Kvůli současné situaci nám zázemí poskytla naše klubovna, ve které jsme se v pátek odpoledne všichni sešli. Před večeří jsme vyrazili ven zahrát si míčové hry a unavit se před večeří. Po večeři jsem si zahráli naše oblíbené deskovky, kterými jsou Yogi a Vládce Tokia, komu se hrát nechtělo stavěl nejrůznější obrázky ze zažehlovacích korálků. Když už byl čas jít spát zalezli jsme si s pohádkou na dobrou noc do spacáků.

V sobotu po snídani jsme se vydali na Hlavní nádraží, ze kterého jsme se vláčkem i přes drobné dopravní komplikace všichni v pořádku dostali až do Poděbrad.

První místem, které jsme v Poděbradech navštívili bylo muzeum Lega, kde na nás čekala soutěž s trochu záludnými otázkami, které měli odhalit jak moc jsme šikovní a během návštěvi dáváme pozor. Po vyplnění všech otázek a jejich odevzdání jsme všichni dostali diplom Expert lega a mohly si stavět podle svoji fantazie v herničce, která je součástí muzea.

Protože nám počasí v sobotu přálo tak jsme se vyrazili osvěžit výbornou zmrzlinou a ledovou tříští do blízkého stánku, kde nabízeli nejrůznější druhy a kombinace obojího.

Poté jsme se zúčastnili královského průvodu který vedl z hradu na kolomadu a zpět. Ve středu průvodu šel král Jiří z Poděbrad s manželkou, kteří byli obklopovali nejrůznějšími hudebníky, kejklíři a podánými oblečeních v dobových kostýmech. Po skončení průvodu jsme se na zadním nádvoří zúčastnili dobového jarmarku a chvíli i doprovodného programu, který tvořili nejrůznější hudební skupiny a divadelní představení.

Samozřejmě jsme v Poděbradech nesměli vynechat ochutnávku i několika tamních minerálních pramenů, nejvíce nám zůstal v paměti Eliščin pramen. Následně jsme si vyrazili spravit chuť výbornou teplou oplatkou.

Po návratu do klubovny jsme vyrazili ještě chvilku na hřiště. Následně jsme si dali večeři, zahráli jsme si hru na upíra a šli s pohádkou o Princezně zakleté v čase spát.

V neděli jsme po snídani zabalili spacáky a vyrazili na Holešovice do Laser games arény Mercuria , kde jsme hráli dvě hry po 4 týmech, všichni jsme si to moc užili a pořádně si zaběhali. Po návratu do klubovny jsme si dali oběd a za odměnu jsme dostali i domácí pizzu. Po obědě jsme si dali turnaj v Mario kart a Just Dance. Po dohrání turnaje jsme si udělali každý svoji cukrovou vatu a šli jsme hrát hry na hřiště.

Potom nastal čas, kdy si nás měli začít vyzvedávat rodiče, takže jsme si dobalili batůžky a rozloučili se.