Výprava Dračků do Kladna

01.10.2021 - 10:26

Dráčci minulý víkend společně uspořádali přespávací výpravu u nás v klubovně. 

Sešli jsme se v klubovně už v pátek odpoledne. Nejdříve jsme si společně zahráli různé deskové hry následně jsme uspořádali turnaj v pohybové hře Twister a večer jsme zakončili tvořením ozdobných lžiček z FIMO hmoty. 

V sobotu jsme vyrazili na dobrodružnou tajnou misi do Kladna. Nejdříve jsme navštívili výstavu Zdeňek Miler nejen Krtek, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací jak o autorovi, který by letos oslavil již 100 let, ale i o našem milovaném Krtečkovi, který byl náším prvním českým astronautem ve vesmíru. 

Po důkladném prozkoumání krtkovi herny jsme vyrazili na další část naší výpravy, která nás zavedla do důlní štoly kde jsme si vyzkoušeli jak se dříve těžilo na kladensku uhlí. 

Než jsme se mohly vypravit do zámeckých komanat museli jsme se důkladně po těžké práci opláchnout. Během prohlídky zámku jsme se dozvěděli o jeho historii, architektuře, ale i o tamním medvědáriu, kde jsme viděli jeho dvě obyvatelky Martu a Míšu. 

Poslední naší zastávkou na Kladenském zámku byla interaktivní výstava Trnkova ZAHRADA 2, kde jsme měli možnost si vyzkoušet originální kybernetoskop, velrybárium, kočkodrom, slonograf, trpaskop, štěkofon a mnoho dalšího. 

Sobotní dobrodružství jsme zakončili návštěvou bazénu v Letňanech, kde jsme společně překonali vytyčený cíl uplavání jednoho kilometru a užili jsme si spoustu zábavy při vodních štafetách a potápění.

V neděli dopoledne jsme se vydali na naše nejoblíbenější výcvikové místo, kterým je Lasergame aréna Mercuria v Holešovicích. Po obědě jsme se společně pustili do výroby nejrůznějších druhů mejdlíček.

Po úklidu klubovny jsme se rozloučili a každý zamířil ke svému domovu, ale už se všichni moc těšíme na naše další společné dobrodružství.