Víkendová výprava Marťánku do Australie

27.03.2023 - 14:35

Marťánci se vydali na víkendovou výpravu, s cílem důkladně prozkoumat další zemi. Tentokrát vyrazili až do daleké Austrálie. První den zabralo cestování a zabydlování na základně.

Druhý den tedy museli všechno prozkoumat. Nejprve je navštívil v základně klokan, který jim dal indicie na splnění úkolů, aby se vůbec adaptovali do prostředí a věděli, jak všechno v Austrálii chodí. Po splnění nejrůznějších úkolů jako napodobování zvířat, rozšíření si vědomosti o samotné zemi, jim uprchlý klokan dal další informaci na přežití.

Odpoledne se vydali za domorodci, u kterých také nedostali nic zadarmo. Museli domorodcům pomoci s přenesením vody, sbírání dřeva, rozpoznání nejrůznějších rostlin, naučení se něco o ohni a podobně. Poté co si toto všechno vyzkoušeli, už nebyli v ohrožení, protože se konečně vžili do životu tamějších obyvatel. Po všech radách místních domorodců hledali šamana kmene. Po dlouhém hledání šamana ho našli. Dal jim poslední úkol a to získat zpět poklad před nepřátelským kmenem Bonga uga. Všechno úspěšně splnili a byli odměněny hostinou místními surovinami.

Poslední den odjíždějí s novými vědomosti o Austrálii zpátky domů.