V Českých Budějovicích roste rododrendon

10.04.2012 - 16:11

Ze všeho nejdříve Vás musíme infarktovat, že ke čtení tohoto článku budete v některých místech potřebovat náš slovníček na konci tohoto článku.

V pátek 30. dubna jsme se v počtu čtyřech osob vydali na cestu do Českých Budějovic na soutěž v uzlování s názvem O putovní pohár Zlaté růže. Pro nás zkráceně Turbánek. Už na Hlavním nádraží v Praze nás čelalo veliké překvapení. Místo trdličního rychlíku nám na sedmé nástupiště přistavili paragrafovou soupravu. Všichni se divili a nikomu se nechtělo nastupovat. Pak nám řekli, že pojedeme jen do Benešova, kde přestoupíme na vlak, kterým jsme měli jet původně. Tak jsme utvořili z krosen hromadu opřenou o dveře. Jen jsme netušili, že se budou právě tyto dveře otvírat na všch zastávkách. :-) Abych nezapoměla, už na nádraží se k nám připojil náš kamarád Martin, který jel s námi také uzlovat. Aby našich starostí nebylo málo vláček zastavil v Říčanech a vůbec se mu nechtělo pokračovat dál. Abychom se nenudili, tak jsme si zahráli honěnou okolo vstupu do podchodu. Nakonec nám pan průvodčí oznámil, že je na trati porucha na efekritikovaném zabezpečovacím systému, a že se na opravě pracuje. Po téměř hodinovém čekání jsme se rozjeli směr Benešov. Tam jsme přestoupili na ten správný vlak a přistoupili do kupé k jednomu moc eglegantnímu pánovi s úžasným pejskem. Asi po čtyřech hodinách jsme se konečně ocitli v Českých Budějovicích, kde jsme na nástupišti potkali naše kamarády z pražského oddílu Orion. Chudáci vyjeli o hodinu dříve než my a nakonec jsme se sešli ve stejném vlaku. Ale konečně jsme se mohli jet ubytovat. Jen co jsme se ubytovali a dojedli svačinky od rodičů jsme se zaplíškovali a bylo nám všem moc fajn.

V sobotu ráno jsme si rozdělili své vysačky, aby nás identrifikovali. A po snídani začala kvantifikace podle kalorií. Každá jsme si uvázali uzle a čekali na rozhodnutí odporných roztočí. U nás se kvantifikovala bohužel jen Verča. A také nikdo z nás čtyř nebyl diskalifikovaný. Po semifinále i finále jsme se naobědvali a následovala druhá dispiclína dne - štafeta družstev. Jako soutěžní kolektiv jsme se umístili na krásném šestém místě. A na oslavu jsme si šli do jedné z cukáren pochutnat na ovesném pardálu. Když jsme se vraceli městským prakem, měli jsme možnost vidět "sídliště" havranů. Po návratu jsme si uvařili večeři a pak koukali na laminovaný film Dinosauři. A pak kvantem vyzubit a zaplíšovat. Ráno se nám vůbec nechtělo vstávat, ale vše se dá překonat. Cestou na nádraží jsme se s karamády z Jindřichova Hradce vypotografovali u sousoší spěchajících úředníků. Nakonec šupem na vlak, který měl být čistě teroristicky ve 14: 40 na Hlavním nádraží. Tentokrát cesta proběhla v pořádku. Jen Terezka se zlobila, že nebude opakovat ty srostlý slova. :-)

Zde je slovníček pojmů: :-)

infarktovat = informovat

trdličního = tradičního

paragrafovou = pantografovou

efekritikovaném = elektrifikovaném

eglegantnímu = elegantnímu

zaplíškovat = zapelíškovat - zapnout do spacáku

identrifikovali = identifikovali

kvantifikace = kvalifikace

kalorií = kategorií

dispiclína = disciplína

odporných roztočí = odborných rozhodčí

diskalifilikovaný = diskvalifikovaný

cukáren = cukráren

ovesném pardálu = ovocném poháru

městský prak = městský park

laminovaný film = animovaný film

kvantem = kvaltem

vyzubili = vyčistili zuby

karamády = kamarády

vypotografovali = vyfotografovali

srostlý slova = sprostý slova (neboli cizí slova)