Pálení čarodějnic se Září

05.05.2023 - 17:53

V neděli 30. dubna 2023 proběhla jedna z našich největších akcí, a to “Pálení čarodějnic se Září”. Akce se konala klasicky na hřišti u ZŠ Glowackého. Pro tento ročník jsme zvolili téma “Večerníček”, na místě bylo 12 stanovišť. Za splnění úkolu na každém stanovišti dostaly děti razítko do kartičky a za všechna razítka si pak mohly jít do info stánku pro odměnu.

Na prvním stanovišti s názvem Jája a Pája děti  skákaly v pytli. Na druhém stanovišti na ně čekal Pat který ztratil Mata a děti mu pomohly Mata najít. Na třetím stanovišti u vynálezce Alvy rozeznávaly nářadí. Čtvrtým stanovištěm u motýla Emanuela byla lanová lávka, přes kterou se děti dostaly za makovou panenkou. Páté stanoviště si pro děti připravilo úkol, kde skládaly puzzle a poznávaly kamarády opice Žofky. Na šestém stanovišti čekala na děti víla Amálka, ta si pro ně přichystala kytičkový kvíz. Po splnění kvízu si děti mohly za odměnu navléknout náramek z korálků. Na sedmém stanovišti děti naučily maxipsa Fíka kopat na bránu. Osmé stanoviště si pro děti připravili Bolek a Lolek, kluci chtěli vyrazit na kola, ale neznali značky, takže poprosili děti, aby je to naučily. Na devátém stanovišti na děti čekal Ferda mravenec s nelehkým úkolem. Potřeboval pomoc přenést svoje vajíčka do hnízda. Desáté stanoviště připravil Rumcajs a učil děti hod na cíl. Na jedenáctém stanovišti se děti přetahovaly s Hajným Robátkem a jelenem Větrníkem. Na dvanáctém stanovišti děti pomohly pejskovi a kočičce upéct dort, aby to opět nedopadlo bolavou tragédií. 

V mezičase, co děti plnily úkoly na stanovištích, proběhla také dvě vystoupení, a to ukázka sebeobrany a pěvecké a taneční vystoupení Lucinky Habadové. 

Během toho všeho jsme zapálili čarodějnici, kterou vyrobily děti z našich oddílů a také si opekli buřtíky. 

Akce byla za nás velmi vydařená a doufáme, že jste si ji užili stejně jako my! 

Naše fotogalerie už je plná malých i velkých čarodějnic a čarodějů.

Těšíme se na vás i příští rok!