Letní tábor II. běhu 2023: Rok za 14 dní plný dobrodružství

01.08.2023 - 22:52

Letošní tábor II. běhu 2023 nás přenesl do úžasného světa plného dobrodružství pod názvem "Jeden rok za 14 dní". Během těchto dvou týdnů jsme společně prožili nezapomenutelné chvíle, které nám utkvěly v paměti.

Na samotném začátku tábora nás čekalo zmatené setkání s ročními obdobími – jarem, létem, podzimem a zimou. Tato roční období odmítla spolupracovat a místo toho se začala urputně hádat. Tím způsobila zmatek mezi měsíci, které se navzájem přeházely. Právě v této chvíli k nám promluvil Ježíšek, jehož vánoční přípravy byly ohroženy touto nesouhlasnou atmosférou. Byla to naše výzva – usmířit roční období a vrátit měsíce zpět na jejich místa.

A tak jsme se pustili do dobrodružství plného výzev, které každý z nás podstoupil. V rámci května jsme si posílali májová psaníčka, v září nás zase čekal diktát a zimní měsíce ovládla olympiáda, při které nechyběly ani lyže. Tímto, a ještě i mnohým dalším, jsme zažili vše, co roční období nabízí. Náš tábor byl plný různorodých aktivit. Kromě základních úkolů, které nás čekaly v rámci ročních období, jsme měli také možnost vydat se na výlety. Navštívili jsme Broumovskou hasičárnu a Meziměstské nádražní muzeum, kde jsme se mohli podívat se na historickou techniku a dozvědět se něco nového.

S přibývajícími dny jsme se postupně přibližovali ke konci našeho dobrodružství. Díky společnému úsilí a soudržnosti jsme dokázali dosáhnout smíru mezi ročními obdobími a usmířit jaro, léto, podzim a zimu. A to byl ten pravý okamžik pro slavnostní zakončení.
Štědrovečerní oběd, tradičně s řízkem a buď bramborovým salátem nebo kaší, nás po té náročné práci posilnil a mohli jsme přejít k slavnostními vyhlášení, včetně předání dárků pod stromečkem a podepsáním táborového špalku. Večer jsme zakončili nádhernou Silvestrovskou oslavou, s ohňostrojem, která byla jako korunou naší povedené akce. 

Jsme plní zážitků a těšíme se na setkání v budoucnu, ať už na dalším táboře či jiných dobrodružstvích, která nás čekají!

Fotky z tábora naleznete v naší fotogalerii.