Ledová Plzeň

06.02.2024 - 21:06

S pololetními prázdninami se naše oddíly vydaly společně do Plzně, kde se zapojily do celorepublikové akce Ledová města. Díky této pionýrské akci jsme tak měli příležitost navštívit místní muzea a jiné kulturní atrakce za zvýhodněné ceny.

Naše výprava naplno využila pololetních prázdnin a tak jsme už ve čtvrtek odpoledne vyrazili vlakem do Plzně, kde jsme byli ubytováni v jedné z lokací místního spolku Uzlík. Po zabydlení už bylo dost pozdě večer a tak jsme se rychle uložili do spacáků a nabírali energii na celý víkend.

Hned z rána jsme pak vyrazili pěšky do Techmanie, kde jsme pak strávili většinu dne. Prošli jsme tak důkladně celé prostory a vyzkoušeli skoro každý exponát. Nevynechali jsme ani přednášku o mokřadech pořádané při příležitosti jejich mezinárodního dne. Celý den objevování nás dost vyčerpal a tak jsme odložili další plánované návštěvy na zítřek a po velkém nákupu zásob na celý víkend jsme si společně uvařili večeři a po pár kolech deskových her šli spát.

Na sobotní dopoledne jsme měli naplánovanou návštěvu historického podzemí, spolu s procházkou náměstí Republiky a doháněním Muzea strašidel odloženého z pátku. Po takto nabitém dopoledni jsme se vrátili na ubytování si udělat oběd a odpočinout si, protože odpoledne nás čekala procházka po stezce Spejbla a Hurvínka kolem Plzeňských rybníků. Na stezce jsme se dozvídali o místní přírodě i historii a spolu s titulárními loutkami si zacvičili.

Za dlouhou sobotní procházku jsme se odměnili klidným nedělním ránem, kdy jsme jen po sobě v klidu vyklidili prostor a vydali se zpět domů za rodinami. 

Děkujeme všem organizátorům Ledové Plzně a těšíme se až zase za rok vyrazíme poznat nějaké jiné město!

Další fotky naleznete v naší fotogalerii.