I. běh tábora - Detektivové 2022

27.07.2022 - 17:00

I. běh našeho letního tábora je u konce, takže přinášíme jeho shrnutí a odkaz na fotogalerii, která je letos skutečně velmi rozsáhlá.

Vše začalo v USA v 50. letech příjezdem nadějných mladých aspirantů na detektivy do detektivního výcvikového tábora v Meziměstí, kde se měli vycvičit v šifrách, uzlech a střelbě z nejrůznějších zbrání (flusačky, praku, luku a vzduchovky). Kromě toho byli mladí detektivové pod vedením zkušených detektivů postupně zapojováni i do vyšetřování podivných věcí, které se začali dít v New Yorku a jeho okolí. Vyšetřování vedlo postupně k odhalení tajné zločinecké organizace, která se rozhodla šířit chaos po celých státech. V tak napjaté situaci museli tedy mladí detektivové složit detektivní zkoušky a podílet se na vyšetřování a poražení nepřítele, který dával zabrat i zkušeným detektivům, které neváhal ani unést a pokusit se je připravit o život. Naštěstí sebevětší úklad od posluhovačů zla byl pokořen našimi mladými detektivy, kteří si poradili i s první pomocí.

Myšleno bylo samozřejmě i na volný čas detektivů, takže nechybělo zpívání u ohně, výběrové činnosti a rukodělky, oblíbená zábavná show "Co na to bouda", večerní kino, výlet na Zoo farmu Wenet, pracovní výlet do Teplic nad Metují, kde jsme zachránili místní po bombovém útoku a také výlet do aquaparku v Meziměstí.

Všechno nakonec dobře dopadlo, všichni mladí detektivové složili detektivní zkoušky, odhalili jméno tajné organizace Gambino a podařilo se jim dokonce i dobýt jejich tajné sídlo a odhalit hlavního šéfa (vlastně šéfku), což nebylo snadné, protože k odhalení bylo k dispozici jen pár indicií. Vše jsme tedy řádně oslavili velkolepou hostinou a poté jsme se mohli věnovat v klidu a bez ohrožení tradičnímu turistickému závodu o největšího Drsňáka, diskotéce a také jarmarku, kde mohli detektivové utratit své poctivě vydělané peníze na nejrůznějších atrakcích nebo za unikátní vouchery.

Celou detektivní operaci provázelo nezvyklé dobré počasí, protože déšť nezhatil jedinou aktivitu, a dokonce bylo nutné nasadit aktivity do deště i když nepršelo, což ani největší pamětníci nepamatují.

Výcvik detektivů, všechny detektivní operace i volno časové aktivity byly pečlivě fotodokumentovány, takže se na ně můžete podívat v naší fotogalerii.