1. běh Meziměstí - Návrat na planetu zemi

30.07.2023 - 14:53

I. běh našeho letního tábora je u konce, takže přinášíme jeho shrnutí a odkaz na fotogalerii.
https://eu.zonerama.com/zare/Album/10000377

Naše dobrodružství začalo velmi urgentním povoláním všech vesmírňanů na základnu A37, která se nachází na planetě Zemi. Planeta Země nebyla obývaná už tisíce let, a to proto, že na ni spadl meteorit, který zahubil vše živé. Jen pár šťastlivců vyvázlo a uchýlilo se k životu na vesmírných stanicích. 

Po příletu jsme ale zjistili, že je vše jinak, než jsme očekávali. Někteří lidé zde přežili, ale stali se z nich lidojedi. Zvířata zmutovala a jsou mnohem nebezpečnější než kdy dříve. V prvním týdnu jsme prozkoumávali okolí, zajišťovali si zásoby a dostávali se do lehkých střetů s lidojedy a ostatními tvory. 

Lidojedům jsme ale na jejich území velmi vadili. Dokonce snědli jednoho našeho člena. Vše se začalo stupňovat, když nám zničili tábor a vybavení v něm. Vrchol byl, když nás obsadili a my jim museli jeden den sloužit. Naštěstí se nám podařilo uprchnout a rozhodli jsme se, že musíme bojovat.

I přesto, že byla situace takto vypjatá, zbýval nám čas na návštěvu koupaliště v Meziměstí, návštěvu farmy Boština, také na celodenní výlet dle výběru, zpěv u ohně, rukodělky, noční  bojovku, diskotéku a nejoblíbenější vesmírnou hru "Jupitárnu". Stejně tak jsme stíhali jíst výborné dobroty od našeho vesmírného kuchaře, který si liboval ve vaření z místních surovin. 

Třetí týden jsme se rozhodli tvrdě lidojedy zatlačit a doufali jsme, že se nás zaleknou a vzdají se. Bohužel se to nepovedlo a navíc nám jejich hlavní vůdce šaman poslal zprávu, ve které nám sdělil, že unesl naše kapitánky Lunu a Lanu a dá si je k večeři. Vydali jsme se na záchranou akci. Museli jsme projít velmi strastiplnou cestu, na které nás čekala řada záludných úkolů. Když jsme dorazili do doupěte lidojedího šamana, naskytl se nám strašný pohled. 
Luna a Lana seděly svázané v ohni a lidojedi je vařili. Ukázalo se, že šaman je vlastně šamanka a její poskoci jsou jen očarování. Strhla se nelítostná bitva, ve které jsme zajali šamanku a poté jsme ji společnou týmovou silou rozdrtili a její poskoky vysvobodili. 
Po tomto skvělém vítězství následovala hostina, na které se podavaly ty nejlepší burgery pod sluncem a už jsme se těšili zpět na naše vesmírné stanice.