Velikonoce 2018 – Po stopách zloděje korunovačních klenotů!

25.04.2018 - 23:32

Když jsme před velikonocemi přemýšleli, co vlastně budeme s bandou téměř 40ti dětí dělat a nevěděli si radi, jako zázrakem se na nás usmálo štěstí a oslovila nás anglická detektivní společnost Pioman.

V Anglii totiž někdo ukradl korunovační klenoty a malá detektivní společnost si nebyla s to poradit sama! Proto jsme se ve středu 28. března sešli u naší klubovny v Bohnicích a letadlem, které nápadně připomínalo autobus, jsme se přesunuli na naši základnu v Cakově u Olomouc-town!

O krádeži korunovačních klenotů a našem příjezdu informoval veřejnost místní ne-bulvární deník HROM!, který je ke stažení na konci článku.

V průběhu prvního dne jsme se pomocí fyziologických ukazatelů (otisk prstu) rozdělili do menších skupinek a začali jsme pracovat na případu. V průběhu vyšetřování jsme se dostali do uzavřené komunity padělatelů dokladů, tzv. ševců a zjistili, že zloděj, kterého hledáme má v plánu opustit zemi. Tento nápad jsme ale překazili a skupinu padělatelů rozprášili.

Zatímco policejní inspektor vyslýchal zadrženého ševce, aby se dozvěděl více o zloději klenotů, skupina Pioman se vydala na průzkum místa, kam měly být doklady doručeny. Na tomto místě však nikdo nebyl a jediné, co jsme nalezli, byl prázdný dům, po kterém se válela hromada důkazů. Protože v domě byla havárie vody, hořelo a foukal průvan, museli jsme důkazy co nejrychleji sesbírat a odnést do laboratoří.

Ve třetím dnu jsme se vydali do blízkého Olomouc-town, abychom navštívili místní laboratoře, ve kterých se zpracovávali námi nalezené důkazy. V samotných laboratořích jsme však nebyli moc platní a proto jsme se vydali užít si trochu relaxu do místního aquaparku. Zde jsme ale zjistili, že práce detektiva nikdy nekončí – v Aquaparku byla zjištěna krádež tobogánu a pravděpodobné nakažení všech místních neznámou látkou. Více o nás napsal Hrom…

Z důkazů, které jsme poslali do laboratoří, z výslechu zatčeného ševce a od našich informátorů jsme se dozvěděli, že námi hledaný zloděj se s největší pravděpodobností pokusí korunovační klenoty prodat na místním černém trhu. Jak by ne, když jsme mu překazili odcestování ze země. Abychom se dostali na samotné místo prodeje klenotů, museli jsme nejprve získat důvěru místních. To se nám podařilo právě včas! Dorazili jsme do zastrčeného rohu právě ve chvíli kdy se zloděj scházel se svými komplici a klenoty jim nabízel. Ve spolupráci s policejním inspektorem jsme zloděje zatkli a korunovační klenoty vrátili jejich právoplatnému majiteli – Anglii!

V pondělí (poslední den) jsme Angličany obeznámili s českou tradicí koledování s pomlázkami a vydali se letadlem/autobusem vydali zpět do Prahy.

A jestli jsme odjeli moc brzy – možná. Za pár měsíců se ale vydáme na tábor a už teď se těšíme, co zažijeme!

 

Kompletní fotogalerii z této akce naleznete zde