Podzimky 2017 s prokletou mumií

06.11.2017 - 15:41

Letošní podzimky nás zavedly na zvláštní misi, jakou si zaslouží ty nejchladnější a nejsychravější dny - dny stvořené pro strašidelná tajemství...! Vše začalo ve středu 25.října: tisíc let staré prokletí Mumie z Trépony se právě mělo naplnit a hrozilo, že chaos a zmar zachvátí celý svět. Pro zlomení tohoto prokletí bylo potřeba navštívit různá místa v různých časech - mezi zajímavé destinace patřily například historické doly v Příbrami, naší základnou pak byla TZ Čimelice, kde jsme se mohli ohřát ve vytápěných chatkách.

Celé pětidenní dobrodružství se s námi vydalo zdolat rekordních 52 dětských odvážlivců, kteří se ještě téhož večera nabídli do služeb jednotlivých vedoucích. Moudře se tak rozdělili do pěti menších týmů, aby úspěšně prošli nástrahami a poměřili síly mezi sebou (nejúspěšnějšími se stali členové Egyptské školky, po nich následovali Anubisové, Team, Sandstorm a 3M). Nejvíce času jsme prožili ve Starověkém Egyptě, kde děti například získávaly povolení ke stavbě Pyramid (formou hry Byrokracie) a poté si je ještě musely postavit (hra Osadníci). A i když to bylo mnohdy náročné, snad nejtěžší zkouškou pro všechny bylo překonat svůj strach a projít v noci prokletou stezkou. Jakmile stály Pyramidy, stačilo už jen dát dohromady magickou formuli a ve lstivém převleku za mumii se přiblížit k samotné Mumii z Trépony. Všechny oddíly v tom byly úspěšné a zlomily tak strašné prokletí navždy.

Všechno jsme to museli pořádně oslavit, a tak jsme uspořádali Halloweenskou taneční party!

Samostatnou kapitolou na závěr byla cesta domů - patrně na nás spočinuly nějaké dozvuky prokletí a obrovská bouře nám zkomplikovala dopravu, takže návrat byl značně zpožděný - o tom se více dozvíte na našich facebookových stránkách zde