Zapojili jsme se do Českého dne proti rakovině

12.05.2017 - 17:47

POZOR! Nejnovější informace: Letos jsme za Pionýrskou skupinu Záři vybrali 40 990 Kč!

10. května 2017 proběhl 21. ročník veřejné sbírky Ligy proti rakovině, jejímž partnerem je také Pionýr. V den sbírky jste mohli po celé republice potkat dobrovolníky ve nezaměnitelných žlutých tričkách, kteří prodávají žluté kvítky měsíčku lékařského a současně každému přispěvateli přikládají informační letáček o nádorových onemocněních. Za 20 korun tak uděláte něco pro své zdraví/pro zdraví veřejnosti a ještě si připnete na krempu symbolickou kytičku (letos s tmavě modrou stuhou). Podpořit sbírku jste mohli také pomocí dárcovské sms a obdržet tzv. e-kytičku. :-)

Pionýrská skupina Záře se jako každoročně přidala mezi dobrovolníky - celý den prodávaly členky oddílu Rarášci a také vedoucí ze Záře. Potkat jste nás mohli na Kobylisích, v Letňanech, na Náměstí republiky u Palladia, při OC Krakov v Bohnicích či na Václavském náměstí, kde se po celý den konal doprovodný program Ligy proti rakovině a mimo jiné zde bylo možné hovořit s dermatologem a onkologem.

Letošní informační a preventivní kampaň byla zaměřena na nádorová onemocnění hlavy a krku.

Za naši skupinu v tuto chvíli nemáme přesná čísla (až budeme vědět, doplníme), ale již v tuto chvíli se ví, že se téměř všechny kytičky prodaly a vybráno máme odhadem 30 až 40 000 Kč.

Děkujeme všem, kteří sbírku spolu s námi podpořili!  

 

Více o sbírce naleznete na stránkách cdpr.cz