Proběhlo Pálení čarodějnic 2019

01.05.2019 - 18:14

Poslední dubnový den jsme jako vždy zasvětili starobylému zvyku pálení čarodějnic, a to nejen zapálením ohně, ale i bohatým programem pro děti. Prostor pro uspořádání této velké akce nám, stejně jako v uplynulých letech, poskytla Základní škola Glowackého v Praze 8 - Bohnicích. 

V 16:00 hodin se na hřišti otevřela stanoviště, kde si každé dítě mohlo zábavnou formou vyzkoušet dovednosti, které se u nás učí v rámci pravidelných oddílů a táborů: vázání uzlů, orientace v mapách, šifry, střílení z praku, lanová lávka a další. To vše naši malí i větší návštěvníci zvládli a následně si odnášeli zasloužené odměny. Nejvíc táhla žlutá joja se záříkem a svítící propisky, ale věříme, že důležitější bylo zúčastnit se dobré zábavy.

Kromě těchto disciplín jsme samozřejmě připravili hranici, na níž shořela symbolická loutka - čarodějnice. Po tomto rituálu sloužil oheň k opékání buřtů a odpočinku s drobným občerstvením z našeho bufetu.

Nedílnou součástí každého čarodějnického reje jsou pochopitelně i kouzelnické kostýmy, s nimiž děti soutěží o titul Miss čarodějnice a čaroděje. Opět jsme měli tu čest shlédnout originální výtvory a ocenit ty nejlepší krásnými květinovými pugéty a dalšími dary.

Večer pak pokračoval volnou zábavou a posezením u táboráku.

Děkujeme všem za účast a těšíme se zase příště!