Pálení čarodějnic 2017

02.05.2017 - 14:15

Na zahradě ZŠ Glowackého to poslední dubnovou neděli pořádně fajrovalo! Tradiční oslavu Pálení čarodějnic jsme si opravdu užili - díky vydařenému počasí, krásným vystoupením a díky všem, kdo se přišli podívat. Jako vždy jsme startovali především aktivitami pro děti - připraveny byly pestré úkoly na téma Cesta kolem světa (skákání á la klokani v Austrálii, výroba origami v Japonsku, lanová lávka v Himalájích apod.). Za jejich splnění si každé dítě odneslo zaslouženou odměnu (třeba záříkovské jojo :-) ). 

Mezitím se u podia vystřídalo několik skupin odvážných malých umělců/sportovců, kteří nám předvedli svá vystoupení. S potěšením jsme zatleskali Mažoretkám z Exploze, tanečnicím a tanečníkům z taneční skupiny Ivy Langerové a Moderním gymnastkám z klubu ze ZŠ Hovorčovická. 

Před zraky ostatních se ovšem dostali i další - na podium vystoupali finalisté Miss čarodějnice, tedy každoroční soutěže o nejlepší čarodějnickou masku v různých věkových kategoriích - a že bylo z čeho vybírat! :-) 

Zavítal k nám opět pan starosta Prahy 8 Roman Petrus, aby osobně vyjádřil podporu naší činnosti, čehož si moc ceníme. Spolu s dalším milým hostem, paní ředitelkou ZŠ Glowackého Mgr. Simonou Škaloudovou, se ujali předávání cen vítězům.  

Po celou dobu akce se naši členové starali o bufet, v němž si návštěvníci kupovali buřty k opečení na ohni, nápoje a jiné dobroty, takže kolem ohniště bylo stále plno. Později jsme vytáhli kytary, které k tak ohromné vatře určitě patří...

Ještě jednou děkujeme všem, kdo jste se akci podíleli ať již jako organizátoři, nebo jako účastníci.

Budeme se těšit opět za rok!

Fotky z akce naleznete v naší fotogalerii zde.