Ledová Praha 2015 aneb Boj s větrem a bublinami

30.01.2015 - 21:59

30. leden a pololetní prázdniny jsme letos opět oslavili v centru Prahy, kde vládla "Ledovka". Sešlo se nás celkem 12 (a pes) ze všech oddílů a stejně tak i neoddíloví vedoucí Záře. Projít naši trasu (i s pár neplánovanými přídavky) nám trvalo zhruba 8 hodin.

Nejprve jsme proťapali vrch Vítkov, Národní památník zevnitř jsme si ovšem nechali ujít, protože jsme na něj byli moc ranní ptáčata (ještě neměl otevřeno). Vynahradili jsme si to bohatou expozicí v Armádním muzeu (pod kopcem). Tady se dětem líbilo.

Armádní muzeum

Poté nás autobus odvezl na Florenc, odkud naše kroky vedly až na Můstek. Cestou jsme potkali zábavné zpestření ve formě obřích bublifuků - skoro to vypadalo, že už další program nebude třeba :-) Na Můstku jsme se hromadně "ztratili" v zrcadlovém labyrintu a u kaleidoskopického kina.

Kaleidoskopické kino

Hned vedle, v Rytířské ulici, na nás čekala výstava Barbie, Monster High a autíček. Skýtala podívanou na úžasné modely - ovšem ne všechny to uchvátilo, že Maty ;-) Pak jsme se vydali na Staromák a zjistili, že zbývá asi 20 minut do Orloje - tak jsme si vyšlápli radniční věž (no, částečně jsme se nechali unést výtahem) a většina z nás pak díky této podívané stejně Orloj prošvihla - nevadí!

Karlův Most

Pokračujeme dál na Karlův most - do Muzea a taky nakrmit racky a labutě. Přešli jsme most, abychom doplnili energii a teplo v přilehlém McCafé. Pak nás čekala Kampa a procházkou přes Most legií jsme zapadli do poslední expozice - Náprstkova muzea. Naši ledovou pražskou túru jsme zakončili jízdou do klubovny, během které jsme se postupně rozutekli.

Bubliny

Ačkoli chladné počasí prověřovalo naši odolnost, celý čas jsme strávili v dobré náladě. "To se mi líbí takhle celej den courat po Praze," zhodnotila to cestou Danča.

Díky všem za účast!